Venemaa suursaadik: USA ootamatu valimistulemus muudab suhteid Euroopaga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Petrov
Aleksandr Petrov Foto: Pm

«Me lähtume sellest, et paljude jaoks ootamatu valimistulemus USAs tähendab suuri muutusi välispoliitilises elus, mis puudutab ka suhteid Euroopaga,» rõhutas Venemaa suursaadik Eestis Aleksandr Petrov intervjuus portaalile Rus.postimees.ee.

Valimistulemused tähendavad peaaegu kõikides riikides uut algust ja värsket pilku paljudes asjades, märkis Venemaa suursaadik. Ta lisas samas, et pole vaja sündmustest ette rutata.

«USA uus riigipea kolib Valgesse Majja 20. jaanuaril. Ta esitab enda tegevusprogrammi, eks siis vaatame. Ega asjata ei öelda, et otsustada tuleb tegude järgi,» ütles Petrov.

«Meie president juba saatis oma õnnitlused äsja valitud presidendile, väljendades lootust koostööle aktuaalsete, peaaegu kogu maailma erutavate rahvusvaheliste probleemide lahendamisel,» märkis saadik.

Metisoleku esimese aastapäeva puul antud pressikonverentsil ütles Petrov, et loodab sanktsioonide lõppemist. Viimast kahte ja poolt aastat Eesti ja Venemaa suhetes nimetas ta käestlastud võimaluste perioodiks.

Vastuseks Rus.postimees.ee küsimusele, millal pannakse lõplikult punkt Eesti-Vene piiriküsimusele ütles Petrov: «Loodame alati parimat. Juba esimesel päeval, kui kogunes Venemaa Riigiduuma uus koosseis, teatas parlamendi välisasjade komitee esimees Leonid Slutski, et loodab piirilepingud ratifitseerida juba sel aastal. Ma ise loodan sellele, et Eesti pool kavatseb tegutseda samamoodi.»

«Kui praegusel juhul tegutsevad mõlemad pooled ühes suunas, siis saavutatakse tulemus kiiresti. Loodame, et selle küsimuse lahendamine ei jää venima,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles