Keskerakond: Vabaerakonna valitsusse kaasamine pole välistatud (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Vabaerakond avaldas valmisolekut osaleda moodustatavas valitsuses ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE) valitsuse moodustamiseks kõnelusi pidava Keskerakonna teatel pole see välistatud.

«Läbirääkimistel ollakse avatud värsketele ideedele ning seetõttu ei saa välistada ka Vabaerakonna mingis faasis liitumist – erakondade esimehed peavad seda omavahel arutama,» ütles Keskerakonna aseesimees Kadri Simson BNSile. Ta lisas, et Keskerakond, IRL ja SDE tunnevad väga selget vastutust uue laiapõhjalise valitsuse moodustamiseks ja koostööd Vabaerakonnaga ei ole välistatud.

Eesti poliitilist olukorda neljapäeval arutanud Vabaerakonna juhatus otsustas, et on valmis läbi rääkima ja valitsusvastutust kandma.

Erakonna esimehe Andres Herkeli sõnul on seisukoht algusest peale olnud selline, et kui toetatakse Taavi Rõivase valitsuse umbusaldamist, siis tuleb selle läbimineku korral osaleda ka olukorra lahendamisel.

Keskerakonnal on riigikogus 27, SDE-l 15, IRLil 14 ja Vabaerakonnal kaheksa kohta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles