Reformierakonna toitumisahel kärbumas (8)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: graafika: Silver Alt

Valitsusliidu vahetuse ja haldusreformi tõttu jäävad reformierakondlased lähiaastatel ilma ligikaudu miljonist eurost aastas. Päris täpselt pole võimalik seda summat välja arvutada, sest see sõltub uue võimukoalitsiooni plaanidest haldusreformi kohta.

Ligi 17 aastat riigitüüri juures olnud Reformierakond on hulga aega nautinud olukorda, kus nende käes on mitu ministrikohta ja riigikogu komisjonide esimehe kohta, kes saavad kõik palka üle 4000 euro kuus. Tänu ministrikohtadele on neil alati jagunud ka kõrgepalgalisi kohti riigikogu asendusliikmetele ja riigikogu liikmetele riigile kuuluvate äriühingute nõukogudes. Samuti on valitsuse määrata olnud maavanemad.

Kui vaadata ministeeriumidega seotud ametikohti, siis on seal tööl 22 inimest, kes kuuluvad n-ö reformierakondlikku seeneniidistikku. Nende peale kulub kuus umbes 66 500 eurot, mis teeb ligi 800 000 eurot aastas. Lõviosa sellest summast moodustavad peaministri ja ministrite palgad, mis on vastavalt 5288 ja 4495 eurot kuus. Neil kõigil on ka nõunikud, kelle palk varieerub vahemikus 1500–3430 eurot.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles