Ilves asub tegelema krüptoraha tehnoloogia arendamisega (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Erlend Štaub

Ekspresident Toomas Hendrik Ilves määrati maailma majandusfoorum (WEF) moodustatud blockchaini ehk krüptoraha tehnoloogia uurimisele moodustatud töörühma kaasesimeheks.

Töörühm koguneb esimest korda Dubais ja keskendub blockchainil põhinevate juhtimismudelite arendamisele, märkis portaal CoinDesk. Töörühma hakkab juhtima ettevõtte BitFury pressiesindaja ja president Barack Obama administratsiooni endine töötaja Jamie Smith, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Ilves ütles portaali CoinDesk teatel, et peab blockchaini ehk blokiahelat kõige paljutõotavamaks tehnoloogiaks andmete tervikliku säilitamise ja turvalisuse seisukohast. «Tehnoloogia täielikust potentsiaalist alles hakatakse aru saama. Me võtame juhtrolli, et uurimada, kuidas blockchaini kasutada internetiturvalisuse edendamiseks,» märkis Ilves.

Eesti infotehnoloogia kolledž on selgitanud, et blockchain ehk blokiahel on väärtust omavate tehingute jaotatud ja avalik arvestusraamat, Sisuliselt on tegu andmebaasiga, milles olevad tehingud on omavahel turvaliselt seotud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles