Ministeerium: külmapühade ajal võib kodusõppe päevi teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti.
Arvuti. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Järgmisel nädalal püsivast, kohati öösiti kuni -35 kraadini ulatuvast pakasest hoolimata ei hakka haridusministeerium andma koolidele ühtseid suuniseid, kuidas tunde korraldada. Kooliprogrammist mahajäämise vältimiseks soovitatakse aga näiteks e-kooli kaudu kodus õppimise päevi korraldada.

«Ilmastikuolud võivad eri paikades olla väga erinevad. Seetõttu peavad lapse koolimineku
otsustama ikkagi lapsevanemad ja kool, kes teavad täpselt, milline on parasjagu ilm,
kuidas laps kooli läheb ja sealt koju tuleb,» põhjendas ministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva.

«Esmane on ikkagi laste tervis ning haridus- ja teadusministeerium usaldab lapsevanemaid ja õpetajaid, kes kindlasti langetavad selliseid otsuseid, mis ei pane laste tervist ohtu.»

«Kui lapsed suure külma pärast füüsiliselt kooli ei tule, siis enamus koole kasutab e-kooli, mille kaudu saab anda näiteks koduseid ülesandeid. Samuti võivad õpetajad ka lapsevanemate vahendusel anda lastele lisaülesandeid. Sel moel saab korraldada kodus õppimise päevi,» pakkus Ladva välja.

«Kui lapsed kooli tagasi tulevad, tuleb õpetajal ülevaade saada, kuhu nad tema aines jõudnud on, missuguseid teadmisi-oskusi omandanud, kus vajavad tuge. Vastavalt sellele tuleb õpetajal oma klassile mõeldud töökava natuke kohendada,» lisas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles