ERR: Theresa May tuleb Tallinna Balti valitsusjuhtidega Brexitist rääkima

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theresa May.
Theresa May. Foto: SCANPIX

Suurbritannia peaminister Theresa May tuleb ametlikult kinnitamata andmetel enne aastavahetust Tallinna, kus kohtub kolme Balti riigi peaministriga.

May kohtumisel Eesti Läti ja Leedu valitsusjuhtidega on teemaks Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust ehk Brexit, millega Briti valitsuse praeguste plaanide järgi peaks algust tehtama tuleva aasta märtsiks, kirjutab ERRi uudisteportaal.

BNSile teadaolevalt ei selgu May visiidi täpne aeg siiski enne, kui Eestis ei ole paigas uus valitsus ning selle peaminister pole tööle asunud. Samuti on praegu vahetumas valitsus Leedus, kus oktoobris toimunud seimivalimistel sai enim kohti uus poliitiline jõud Leedu Talurahva ja Roheliste Liit (LVŽS), mis sõlmis eelmisel nädalal koalitsioonilepingu Leedu Sotsiaaldemokraatlik Parteiga (LSDP). Leedu uue peaministri nimi ei ole veel teada.

Valitsuse meedianõunik Ave Tampere ütles ERRi portaalile, et huvi kohtuda uue peaministriga on brittidel olemas, ent kohtumise toimumisaeg sõltub eelkõige sellest, millal uus peaminister ametisse asub ja millal leitakse mõlemale osapoolele sobiv aeg.

Arutlusele tulevaid teemasid ei soovinud Tampere veel kommenteerida, kuid märkis, et teemadering on kindlasti lai - alates kahepoolsetest suhetest riikide vahel kuni kaitsekoostööni.

Kuigi Suurbritannia kõrgem kohus otsustas novembri alguses, et valitsus ei saa alustada menetlust Euroopa Liidust lahkumiseks ilma parlamendi heakskiiduta, on May kinnitanud, et teeb sellest hoolimata protsessiga algust märtsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles