Kaitsevägi harjutab paraadiks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased harjutavad paraadiks.
Kaitseväelased harjutavad paraadiks. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe ettevalmistused Eesti Vabariigi 93. aastapäeva paraadiks koguvad hoogu.

«Paraadiks ettevalmistused käivad sel aastal väeosapõhiselt, mis tähendab,et ära on jäänud üksuste edasi tagasi liigutamine ja sõduritel on olnud rohkem aega oma oskuste lihvimiseks,» ütles Põhja kaitseringkonna vahipataljoni tseremoniaalteenistuse ülem kapten Madis Morel kaitseväe peastaabi pressiesindaja vahendusel.

«Oma koduväeosades harjutamine tähendab seda, et sõdurid harjutavad suurema õhinaga ja samuti on nii võimalik paremini viimistleda üksikvõitleja oskusi,» lisas Morel.

Ajateenijatest ja kaadrikaitseväelastest koosnev orkester peab paraadiks selgeks saama üheksa erinevat marssi. Kaitseliitlased on harjutanud juba mitu nädalavahetust ja ka sel nädalavahusel seisavad neil ees paraadiproovid.

Pidupäevaks valmistuvad ohvitserid, allohvitserid, sõdurid ja kaitseliitlased harjutavad muu hulgas valvesammu, käsklust «paremale vaat», möödamarssi ning tervitustele ja õnnesoovidele vastamist. Paraadil tehnikaga liikuvate üksuste autojuhid harjutavad kolonnis sõitmist ja joondumist, sest paraadil tuleb sõita kindla piki- ja külgvahega ning jälgida piki- ning külgjoondumist.

Kaitsejõudude paraadi pearoov on 23. veebruari õhtul kell 22 Vabaduse väljakul. Seoses peaprooviga suletakse  liikluseks Kaarli puiestee Vabaduse väljaku ja Toompea tänava vahel, Vabaduse väljak, Komandandi tee ning osaliselt suletakse liiklus Endla tänaval Suur-Ameerika tänava ja Tõnismäe tänava vahel 23. veebruaril kella 22st kuni paraadi peaproovi lõpuni orienteeruvalt 24. Kaitsevägi loodab tallinlaste ja pealinna külaliste mõistvale suhtumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles