Kohus mõistis Tapa elanikke terroriseerinud mehed vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Peeter Langovits

Viru maakohus mõistis reedel vangi kaks Tapa linna elanikke terroriseerinud meest, nende kuriteokaaslane pääses tingimisi vangistusega.

Kohus mõistis 46-aastase Aleksandr Ganini süüdi grupiviisilises sissetungimises vägivallaga võõraste vallasasjade omastamise eesmärgil ja kehalises väärkohtlemises ning mõistis talle liitkaristuseks kolm aastat ja neli kuud vangistust, vahendas maakohtu pressiesindaja.

Kohus mõistis 40-aastase Artur Paasi süüdi grupiviisilises sissetungimises ja vägivallaga võõraste vallasasjade omastamise eesmärgil ning karistas teda kolmeaastase vangistusega, liites mehe karistusele varasema kohtuotsusega mõistetud karistuse ärakandmata osa, kokku peab mees vanglas veetma kolm aastat ja kolm kuud.

Kohus mõistus 36-aastase Toivo Paasi süüdi grupiviisilises sissetungimises ja vägivallaga võõraste vallasasjade omastamise eesmärgil ning karistas teda tingimisi kolmeaastase vangistusega kaheaastase katseajaga.

Kohus mõistis Ganinilt välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud 841 eurot, Toivo Paasilt 1122 eurot ja Artur Paasilt 1275 eurot. Kohtuotsusele saab esitada apellatsiooniteate seitsme päeva jooksul.

Süüdistuse järgi lõhkusid Ganin, ja Paasid 8. augustil 2008 kella 17.30 ajal Tapal 57-aastase mehe elukoha ukse, tungisid sisse ja nõudsid ohvrilt raha. Ganin ja Artur Paas lõid meest korduvalt rusikaga näkku ning Toivo Paas lõi samas korteris elavat naist puust labidavarrega vastu külge. Sissetungijad otsisid läbi voodi ja kannatanu taskud ning võtsid kaasa 75 krooni, pooliku viinapudeli ning tomateid ja mandariine.

Ganin lõi süüdistuse järgi samal päeval kella 18.30 paiku Tapal Lembitu tänaval sama 57-aastast meest rusikaga näkku ja tekitas talle valu.

Samuti süüdistas prokuratuur Ganinit selles, et ta lõi 22. mail 2009 kella 16.45 paiku Tapal Eha tänaval 62-aastasele naisele käega vastu kätt ja põhjustas talle valu, samuti lõi ta 10. septembril 2009 kella 8.45 paiku Tapal Eha tänaval lõi 34-aastasele naisele käega vastu paremat õlga, põhjustades talle parema õla põrutuse.

Kohtualused süüd ei tunnistanud, välja arvatud Ganin ühes episoodis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles