Eesti peaimaam sai kuriteokahtlustuse

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ildar Muhhamedšin.
Ildar Muhhamedšin. Foto: ekraanikuva/ERR

Prokuratuur kahtlustab Eesti islami koguduse imaami Ildar Muhhamedšini umbes 20 000 euro eest koguduse raha omastamises.

Möödunud nädalal otsisid keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo uurijad kriminaalmenetluse raames läbi Eesti islami koguduse imaami Ildar Muhhamedšini elukoha ning tööruumid. Eesti Päevaleht kirjutas täna, et nende teada konfiskeerisid uurijad ka imaami telefoni ja arvuti.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas ütles Postimehele, et kriminaalmenetlust alustati islami koguduse liikmetelt tulnud info tõttu. Selle info kohaselt väärkasutab Muhhamedšin koguduse vara.

Kriminaalmenetluses kogutud tõendite alusel esitati Ildar Muhhamedšinile kuriteokahtlustus koguduse raha omastamises. Esialgse kahtlustuse kohaselt jääb omastatud summa suurusjärku 20 000 eurot.

«Kahtlustatava vahistamist prokuratuur ei taotlenud ning praegu ei ole alust arvata, et kahtlustatavaid lisanduks,» märkis Kallas. Kriminaalmenetlust korraldab keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo ning juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles