«Keskpäevatund»: Terras võib olla kandidaat kaitseväe juhatajaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult eelmine kaitseminister Jaak Aaviksoo, kaitseväe juhataja Ants Laaneots, kaitseväe peastaabi eelmine ülem Neeme Väli ning praegune ülem Riho Terras.
Vasakult eelmine kaitseminister Jaak Aaviksoo, kaitseväe juhataja Ants Laaneots, kaitseväe peastaabi eelmine ülem Neeme Väli ning praegune ülem Riho Terras. Foto: Kaitseväe peastaap

Laupäevases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» rõhutati, et jõustruktuurides on viimasel ajal toimunud huvitavad vangerdused ning neist võib paljugi välja lugeda.

«Viimased nädalad on toonud põnevaid muudatusi jõustruktuurides: kaitseväe peastaabi juhiks sai kolonel Riho Terras ning kuna sügisel lõppeb senise kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsa ametiaeg, võib Terras olla üks kandidaat sellele ametikohale,» rääkis ajakirjanik Priit Hõbemägi.

«Kümme aastat teabeametit juhtinud Tarmo Türkson määrarti siseministeeriumi kantsleriks ja ta on aktiivselt tegutsema hakanud. Levivad mõtted, kuidas tuua kaitseministeeriumist üle mitmeid pikaajalise planeerimise kavasid ja neid rakendama hakata,» ütles Hõbemägi.

«Ta andis uue hinnangu Herman Simmi afäärile. Türkson ütles, et see Vene luure suur võit, et nad värbasid Simmi,» sõnas Hõbemägi.

«Türkson ütles, et Eesti sisejulgeolek ei taga seda, et olulistele ametikohtadele ei satu värbamiskindlaid inimesi,» rõhutas ajakirjanik Ainar Ruussaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles