Võimuliidu loojad lubavad tõsta õpetajate palka ja koolilõuna toetust (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel kolmapäeval võimukõnelusi alustanud Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) soovivad tõsta õpetajate palka ja koolilõuna toetust.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas, SDE esimees Jevgeni Ossinovski ja IRLi juht Margus Tsahkna jagasid koalitsioonikõneluste tänase vooru kohta kommentaare kell 19 Eesti Teaduste Akadeemias.

Muu hulgas teatasid nad plaanist tõsta Eesti õpetajate palga alammäär 120 protsendile keskmisest palgast ja koolilõuna toetus seniselt 78 sendilt ühele eurole. Kodakondsuspoliitika arutamist jätkavad erakondade esindajad täna õhtul.

Homme arutavad kolme erakonna poliitikud demokraatiat, e-valimisi ja kodanikuühiskonda puudutavaid ettepanekuid, päeva teises pooles võetakse kõne alla siseturvalisus.

Erakonnad soovivad võimukõnelustega suures plaanis lõpule jõuda neljapäeval, mil peaks ühtlasi selguma, kas uude võimuliitu kaasatakse ka riigikogus kaheksa saadikuga esindatud Vabaerakond.

Koalitsiooni moodustavate parteide volikogud kogunevad koalitsioonilepingut arutama laupäeval. Kui volikogud annavad uue võimuliidu sünnile heakskiidu, saab lepe allkirjad järgmisel esmaspäeval.

Märksõnad

Tagasi üles