Mark Soosaar lahkub riigikogust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaar
Mark Soosaar Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv Mark Soosaar lahkub riigikogust, tema asemel pääseb parlamenti kultuuritegelane Aet Maatee.

Riigikogu juhatusele esitatud avalduses kirjutas Soosaar, et palub ennast riigikogu tööst vabastada tervislikel põhjustel alates 24. novembrist. Riigikogu juhatuse tänase otsuse kohaselt saab Soosaar volituste lõppemisel kolme kuupalga suuruse hüvitise. Tema asendusliikmena alustab 24. novembril tööd Aet Maatee.

«Sellise avalduse ma kirjutasin, sest ma lihtsalt ei jõua muidu teha kõiki asju, mis on kuhjunud. Tervis ka ei ole kõige parem. Mul on paar raamatut pooleli ja ka paar filmi,» ütles Soosaar ERRile.

Ta kinnitas, et soovib naasta loomingulisele tööle, ning lükkas tagasi väite, justkui oleks tema lahkumine seotud peaministri umbusalduse poolt hääletamata jätmisega. «Ausalt öeldes tundsin ma sel hetkel, et teeksin haiget mõlemal poolel olevatele mitmetele väga sümpaatsetele ja suure südametunnistusega inimestele,» selgitas Soosaar.

Mullustel riigikogu valimistel sai Soosaar Pärnumaal kandideerides 613 ja Maatee 504 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles