Vanasadamas peeti kinni reisilaevaga Soomest Eestisse sõitnud Kongo perekond

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilaev Tallinna sadamas.
Reisilaev Tallinna sadamas. Foto: Erik Prozes

Tallinna kordoni piirivalvurid pidasid eile päeval kinni Vanasadamasse Helsingist reisilaevaga saabunud Kongo perekonna, kellele koostati ettekirjutused Eestist lahkumiseks ja määrati rahatrahv.

15. novembril kell 14.15 kontrollis Tallinna kordoni toimkond Helsingist Tallinna Vanasadamasse saabunud reisilaeva sõidukite profileerimise käigus Soome registreerimismärgiga sõiduautot Nissan.

Autos viibisid viis Kongo Demokraatliku Vabariigi kodanikku: 1971. aastal sündinud mees ja 1981. aastal sündinud naine, kellel oli Soome välismaalase pass ja Soome aegunud elamisluba, 2012. aastal sündinud poiss ja 2014. aastal sündinud poiss, kellel oli Soome aegunud elamisluba, ning 2016. aastal sündinud tüdruk, kellel dokumendid puudusid.

Soome piirivalve sideohvitserilt saadud info järgi olid inimesed käesoleval aastal taotlenud uusi Soome riigi elamislube, mille menetlused on hetkel pooleli. Mehele ja naisele määrati rahatrahv summas 80 eurot ja koostati ettekirjutused Eestist lahkumiseks. Sissesõidukeeldu ei kohaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles