Galerii: Rõivas tänas välismissioonidel osalenud kaitseväelasi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas tervitas tänasel Eesti kaitseväe 98. aastapäeva hommikul Stenbocki majas kaitseväelaseid, kes on viimase paari aasta jooksul osalenud välismissioonidel Kesk-Aafrika Vabariigis, Malis, Afganistanis, Liibanonis, Itaalias ja Lähis-Idas.

«Aitäh, et te olete valinud kaitseväelase elukutse, mis ei ole kindlasti lihtne ning suur tänu teie peredele mõistmise ja toetuse eest. Te olete eeskujuks minule, aga ka väga paljudele Eesti inimestele,» ütles peaminister Taavi Rõivas välismissioonidel teeninud Eesti kaitseväelastele.

Peaminister, kes võttis 2014. aasta märtsis ametisse astudes eesmärgiks külastada operatsioonidel teenivaid kaitseväelasi, kohtus teiste seas taas võitlejatega, kellele ta käis toetust avaldamas 2015. aasta augustis Liibanonis ja tänavu suvel Malis.

«Teie töö kogub hindamatut usalduskrediiti Eesti riigile. See annab meile moraalse õiguse küsida toetust meie liitlastelt, hoiab meie enda riiki ja Euroopat turvalisena, tugevdab suhteid ja sõjalist koostööd paljude Eesti oluliste liitlaste ja partneritega. Teie töö vili on see, mida me näeme praegu Eestis – meie maa ei ole kunagi nii hästi kaitstud kui täna,» ütles Rõivas oma tänukõnes.

Peaministri sõnul öeldakse meie liitlaste ja partnerite seas, et Eesti sõdur on usaldusväärne, töökas ja julge. «Nende samade sõnadega iseloomustatakse tihtipeale ka meie enda riiki ja see ei ole juhus,» lisas Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles