Kaitseväe juhataja: NATO on kindlameelne ja otsustav (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras.
Riho Terras. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

NATO seisab kindlameelsuselt ja otsustavalt oma liitlaste eest, kinnitas kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras kaitseväe 98. aastapäevale pühendatud kõnes.

«Meil pole vajadust karta ja kahelda NATO kindlameelsuses ja otsustavuses oma liitlaste eest seista,» ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras kaitseväe aastapäevale pühendatud kõnes, viidates NATO kollektiivkaitse toimimisele. «Liitlaste kohalolek Eestis ei ole mitte meie mure, vaid võimalus ja vajadus ja nii tuleb sellest ka aru saada,» ütles Terras kaitseväe peastaabi teatel.

Kaitseväe juhataja sõnul saab Eesti iseseisev kaitsevõime tugevamaks ainult siis kui me kõik selle nimel pingutame.

Estonia teatris peetud vastuvõtul mälestati ka langenud kaitseväelasi..

Samuti avaldati üritusel aasta ohvitseri ja allohvitseri tiitli pälvinute nimed ning Aasta ohvitseri tiitli sai sel korral 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Eero Rebo ning aasta allohvitseri tiitli 1. jalaväebrigaadi Viru jalaväepataljoni allohvitser veebel Mihkel Paalo.

Aastapäevaüritusel osalevad lisaks kaitseväe juhtkonnale ka president Kersti Kaljulaid, president Arnold Rüütel, peaminister Taavi Rõivas ja mitmed teised ministrid, suursaadikud ning riigitegelased.

Aastapäeva ürituste raames andis kaitseväe juhataja kolmapäeva pärastlõunal kätte ergutused kaitseväe ja kaitseliidu teenistujatele ning peeti mälestustseremoonia kaitseväe kalmistul vabadussõjas langenute mälestusehise juures.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles