Uus koalitsioon jätab sotsiaalmaksu määra langetamata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Sander Ilvest

Sotsiaaldemokraatliku erakonna, Keskerakonna, ja IRL-i loodav uus koalitsioon plaanib ära jätta sotsiaalmaksu 0,5-protsendipunktilise langetamise tuleval aastal.

Oleme kokku leppinud, et järgmisel aastal on sotsiaalmaksu määr 33 protsenti, nagu see on ka praegu, ütles Keskerakonna esindaja Kadri Simson ETV saates Foorum.

Ta viitas, et ei ole veel selge, kas see jääb muutmatuks koheselt uuest aastast või siis aasta algusest langeb 0,5 protsendipunkti võrra, et siis aasta keskelt taas tõusta praegusele tasemele.

Hetkel kehtivate seaduste kohaselt peaks tulevast aastast sotsiaalmaks langema 0,5 protsendipunkti 32,5 protsendile. Lisaks peaks ületulevast aastast sotsiaalmaks langema veel täiendavad 0,5 protsendipunkti 32 protsendini.

Õiguskantsleri Ülle Madise hinnangul ei tohiks valitsus sotsiaalmaksu määra langetamisest järgmise aasta algusest piisavate põhjendusteta loobuda ja peaks jätma selliste otsuste rakendamiseks vähemalt pooleaastase varu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles