Valitsuse kukkumine tõstis Keskerakonna ja langetas Reformierakonna toetust (5)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogus avaldati kolmapäeval peaminister Taavi Rõivasele umbusaldust. Pildil vasakult eest Jürgen Ligi, Maris Lauri, Hanno Pevkur ja Taavi Rõivas, tagant vasakult Arto Aas, Kristen Michal.
Riigikogus avaldati kolmapäeval peaminister Taavi Rõivasele umbusaldust. Pildil vasakult eest Jürgen Ligi, Maris Lauri, Hanno Pevkur ja Taavi Rõivas, tagant vasakult Arto Aas, Kristen Michal. Foto: Tairo Lutter

Pöördelised sündmused poliitikas tõstsid novembris enim Keskerakonna ja langetasid Reformierakonna toetust, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute ASi üle-eestilisest küsitlusest.

Suurima toetusega on hetkel valitsust moodustav ja esimeest vahetanud Keskerakond 29 protsendiga, olles kasvatanud poolehoidu eelmise kuuga võrreldes veel kolme protsendipunkti võrra, vahendab ERRi uudisteportaal.

Peaministrile avaldatud umbusalduse järel võimukoalitsioonist välja langenud Reformierakond on 21 protsendiga küll endiselt kindlalt teisel kohal, kuid on võrreldes oktoobriga kaotanud oma toetusest neli protsendipunkti.

Kolmandal positsioonil on Sotsiaaldemokraatlik Erakond 13 protsendi ja neljandal EKRE 12 protsendi suuruse toetusega. Sotsiaaldemokraatide toetus kasvas oktoobriga võrreldes ühe ja EKRE oma kahe protsendipunkti võrra.

Parlamendierakondadest väikseima toetusega on Vabaerakond ja IRL võrdselt üheksa protsendiga.

Jüri Ratas: oleme õigel teel

Keskerakonna esimees Jüri Ratas teatas pressiteate vahendusel, et täna avaldatud erakondade populaarsusuuringu tulemus annab märku rahva heakskiidust Eesti poliitikas toimuvatele põhimõttelistele muudatustele.

Ratas tõdes, et Keskerakond on olnud tugevalt tähelepanu keskpunktis ja on rõõmustav, et erakond on suutnud oma toetust kasvatada. «Loomulikult olen erakonna kõrge toetusega rahul, sest see annab signaali, et meie püsivalija on erakonna tegevuse heaks kiitnud ja toetajaid on veelgi lisandunud,» märkis ta.

Ratas rõhutas, et Keskerakonna juhtimisel loodav koalitsioon viib erakonna programmi üle pika aja taas riigi juhtimisse ja kahtlemata on inimestel nende suhtes suured ootused. «Pean heaks märgiks ka seda, et uus valitsus saab tööd alustada toetusega, mis on kõrgem kui parlamendi opositsioonil,» lisas Keskerakonna esimees.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles