Fotod: Ligi kohtus välisvisiidil Prantsuse, Leedu ja Läti välisministriga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Välisminister Jürgen Ligi kohtus eile Pariisis Prantsusmaa välisminister Jean-Marc Ayrault’ga, Läti välisminister Edgars Rinkēvičsiga ja Leedu välisminister Linas Linkevičiusega, et tähistada 25 aasta möödumist diplomaatiliste suhete taastamisest.

Välisminister arutles kohtumisel kolleegidega Euroopa tuleviku üle. «Ajalugu ei liigu enam tingimata rahu ja liberaalse demokraatia suunas, vaid tagasilöökidega, kus vaidlustada võidakse kõike saavutatut. Seepärast nõuab Euroopa väärtuste hoidmine igapäevast pühendumist. Euroopa peab olema tugev ja enesekindel, aga ka usutav oma kodanike silmis,» ütles Ligi.

Ministrid olid ühel meelel, et Euroopa peab olema ühtsem kui eales varem ning iga initsiatiiv, mis Euroopa julgeolekut suurendab, on tervitatav. Samuti arutasid ministrid idapartnerlust ja olukorda Türgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles