President: langetame homme lipud kogu maal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinalipp.
Leinalipp. Foto: Peeter Langovits

President Toomas Hendrik Ilves saatis seoses ohvriterohke põlenguga Haapsalu lastekodus avalduse, milles ta kutsus inimesi üles mälestama hukkunuid ja langetama homme lipud kogu maal.

«Kallid kaasmaalased. Tänane traagiline õnnetus Haapsalu Väikelastekodus vapustas kogu Eestit. Me kõik jagame ohvrite perede ja lähedaste leina ning ulatame neile oma kaastundekäe. Sõnad on jõuetud lohutama, ent olgem toeks inimestele, keda see kohutav õnnetus ligidalt puudutab. Kutsun teid kõiki mälestama hukkunuid ja langetama homme lipud kogu maal. Eesti on sügavas leinas,» ütles president.

«Tänane pühapäev muutus ühtäkki mustaks leinapäevaks kui saime teate Haapsalu väikelastekodus toimunud tulekahjust, kus hukkus palju kaitsetuid lapsi. Kodu, mis pidi olema turvaline, viis hoopis neilt lastelt elu. Mälestame hukkunud lapsi südamevaluga. Meie sügav kaastunne kõigile tuleõnnetuses hukkunud laste lähedastele,» ütles riigikogu esimees Ene Ergma oma kaastundeavalduses.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur avaldas sügavat kaastunnet Haapsalu lastekodu põlengus hukkunute omastele. Ministri sõnul on täna Haapsalus juhtunu kohutav tragöödia. «Meie peamine ülesanne praegu on toetada nii hukkunute omakseid kui teisi kannatada saanuid. Oleme valmis nii rahaliseks kui kõikvõimalikuks muuks abiks, mida vajatakse,» ütles minister.

Pevkur lisas, et tänab Haapsalu linna ja kõiki teisi abipakkujaid, kes on andnud oma panuse päästetöödesse.

Tallinna linnavalitsus avaldab siirast kaastunnet kõigile täna Haapsalu väikelastekodus puhkenud tulekahjus hukkunute lähedastele. Linnapea Edgar Savisaare sõnul on Tallinna linn neil rasketel hetkedel mõtteis kõigi hukkunute lähedastega, väikelastekodu töötajate ja Haapsalu linnaga. Tallinna linn on operatiivselt valmis osutama igakülgset abi seoses väikelastekodu põlenguga ning täna toimunud tragöödiat arutab homme ka Tallinna linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles