Maavanem: kümme hukkunut on tõenäoliselt lõplik number

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu lastekodu
Haapsalu lastekodu Foto: Joonas Kiisler

Lääne maavanema Neeme Suure sõnul on Haapsalu väikelastekodu põlengus hukkunud kümme inimest tõenäoliselt lõplik number ning ohvrite arv ilmselt ei suurene.

Maavanema sõnul olid lastekoduhoones kõik tuleohutusnõuded täidetud ja tulekahju alguses hakkas tööle ka signalisatsioon. «Tulekahjusignalisatsioon reageeris põlengule ja andis automaatse häire. Nii palju, kui mina tean, teatas lastekodu töötaja päästeteenistusse ja kõik töötas ühel hetkel,» ütles Suur BNSile.

Suure sõnul on tulekahju põhjuste kohta praegu veel vara midagi öelda, kuna päästeteenistuse spetsialistid alles selgitavad tulekahju põhjuseid.

Suurem osa väikelastekodu asukatest on puuetega lapsed.

Suure sõnul on tulekahju tõttu peavarjuta jäänud lastekodu asukat majutatud kõrvalasuvasse noortekodusse. «Siin on selline hoonetekompleks, mille ühes servas on sotsiaalmaja, keskel väikelastekodu ning teises servas sotsiaalmaja. Laste majutamisega meil mingeid probleeme ei olnud,» lausus Suur.

Haapsalu lastekodu tulekahjus hukkunud ja evakueeritud inimeste kohta saavad omaksed ja lähedased informatsiooni infotelefonil 4735065, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Lastekodule saab teha ka annetusi. Vastav rahandusministeeriumi a/a on 10220034796011, viitenumber 2500074615.

Traagiline tulekahju

Haapsalu väikelastekodus pühapäeval puhkenud tulekahjus hukkus Lääne-Eesti päästekeskuse teatel kümme inimest.

Häirekeskus sai teate tulekahjust Kastani tänaval kell 14.30.

Samal ajal sai häirekeskus teate ka hoones tööle hakanud tulekahjusignalisatsioonisüsteemist. Päästjate kohale jõudes põles puidust hoone lahtise leegiga. Päästjad tõid põlevast majast välja kümme inimest, ülejäänud hoones olnud inimesed evakueeriti. Kokku oli hoones 37 last ja üheksa täiskasvanut.

Päästjad said tulekahju saadi kontrolli alla kell 16.24,  järelkustutustööd kella 17.30 ajal veel jätkusid.

Hoone on osaliselt hävinud, tule ja tahmakahjustusi on terves hoones. Lastekodulapsed on toimetatud sotsiaalmajja.

Haapsalu äärelinnas paiknev väikelastekodu tegutseb ühekorruselises puithoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles