Michal ja Kruuse ei ole reformierakondlasi siiani nõukogudest tagasi kutsunud (1)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal.
Kristen Michal. Foto: Liis Treimann / Postimees

Maaeluminister Urmas Kruuse (RE) ning majandus- ja taristuminister Kristen Michal (RE) ei ole riigiettevõtete nõukogudest siiani vabastanud neid reformierakondlastest riigikogu liikmeid, kes pärast koalitsioonipartneritega tekkinud tüli esitasid ise avalduse enda tagasi kutsumiseks.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikmed esitasid 6. novembril avalduse, milles soovisid enda tagasikutsumist riigile kuuluvate ettevõtete nõukogudest. Sellele eelnenud reedel olid SDE ja IRLi ministrid juba vabastanud enda haldusaladesse jäänud riigiasutuste ja sihtasutuste nõukogudest terve rea riigikogu liikmeid, valdavalt Reformierakonna saadikud.

Kaks päeva hiljem tegid oma avalduse reformierakondlased. Enda tagasikutsumist soovisid Eesti Posti nõukogu liige Aivar Sõerd, Tallinna Lennujaama nõukogu liige Kalle Palling, Eesti Posti ja Eesti Teede nõukogu liige Meelis Mälberg, EVR Cargo ja Maaelu Edendamise SA nõukogu liige Peep Aru, Eesti Liinirongide nõukogu liikmed Remo Holsmer ja Toomas Kivimägi, Eesti Lootsi nõukogu liige Valdo Randpere ning Riigi Kinnisvara nõukogu liige Yoko Alender.

Riigihalduse minister Arto Aas kutsuski Yoko Alenderi RKASi nõukogu liikme kohalt tagasi eelmisel nädalal. Maaelu Edendamise SA nõukogu liikme Peep Aru pidi vabastama erakonnakaaslane ja maaeluminister Urmas Kruuse, kes ei ole seda aga siiani teinud.

Ülejäänud riigiettevõtete nõukogud jäävad MKMi haldusalasse, mistõttu jäi nende liikmete vabastamine minister Kristen Michali ülesandeks. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi selgitusel ei ole minister seda lihtsalt seni jõudnud teha, kuid tegeleb sellega õigepea.

«Mõlemad riigikogu liikmed on esitanud avalduse nõukogust lahkumiseks, kuid nende ametlikku tagasikutsumist pole veel toimunud,» kinnitas ka Omniva kommunikatsioonispetsialist Mattias Kaiv. Omniva nõukogust soovisid lahkuda reformierakondlased Aivar Sõerd ja Meelis Mälberg.

«AS Eesti Teed juhatus ei kinnita ega kutsu nõukogu liikmeid tagasi. Tänaseks ei ole majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist vastavasisulist teadet tulnud,» vastas ASi Eesti Teed juhatuse esimees Andres Agukas. AS Eesti Teed nõukogu liige on Meelis Mälberg.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles