Haapsalu lastekodu tulekahju uurimiseks alustati kriminaalmenetlust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu lastekodu põleng
Haapsalu lastekodu põleng Foto: Erakogu

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort ütles Postimees.ee’le, et Lääne prefektuur on alustanud Haapsalu lastekodu põlengu uurimiseks kriminaalmenetlust.

«Kuna tegemist on väga traagilise mitme hukkunuga õnnetusega, siis on alustatud kriminaalmenetlust,» ütles Koort. Menetlust viib läbi Lääne prefektuur tihedas koostöös Lääne-Eesti päästekeskusega ning menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Koorti sõnul alustatakse päästekeskuse töö üle ka sisejuurdlust. «Vaadatakse üle, mis ajal kõned tulid ning mis ajal päästekomandod kohale jõudsid.»

«Praegu võib öelda, et pärast kõnet häirekeskusesse sõitis esimene komando välja ühe minuti jooksul ja sündmuskohale jõuti kolme minutiga,» lükkas Koort ümber väärarusaama nagu oleks esimene päästeauto sündmuskohale jõudnud väga suure hilinemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles