Maavanem: lapsed ja töötajad saavad psühholoogilist abi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu väikelaste hooldekodu oli väga heas korras ja range kontrolli all.
Haapsalu väikelaste hooldekodu oli väga heas korras ja range kontrolli all. Foto: Liis Treimann

Lääne maavanem Neeme Suur rääkis «Aktuaalse kaamera» uudistes, et põlenud hoonest evakueeritud lapsed ning kasvatajad ja hoolekodu töötajad saavad psühholoogilist abi.

«Laste esmavajadused oleme suutnud ära rahuldada ja homme hakkame vaatama, kuidas neid pikemaajaliselt majutada,» rääkis Suur ning lisas, et õnneks on nii Haapsalus kui ka Läänemaal puuetega laste majutamiseks väga palju võimalusi.

«Evakueeritud lastega on praegu kõik korras. Juba praegu on nõustajad seal ning nad saavad psühholoogilist abi,» ütles Suur.

Suur kinnitas, et Haapsalu väikelastekodu oli väga heas korras ja tuleohutuseeskirjade täitmine oli pideva ja regulaarse kontrolli all ning korraldati õppuseid. Ent automaatkustutussüsteemi väikelastekodus ei olnud.

Suure sõnul reageeris päästeteenistus väga kiiresti ning korralikult töötasid ka tulekahju häiresüsteemid. «Kasvatajad asusid lapsi evakueerima. 27 last suudeti kiiresti evakueerida ning samast konkreetsest põlenud plokist evakueeriti 12 last, kuid kümmet kahjuks ei suudetud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles