Galerii: kümned kohalikud tulid väikelastekodule appi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haapsalu väikelaste hooldekodus puhkes täna pärastlõunal tulekahju, milles hukkus kümme inimest, kellest kolm olid tüdrukud ja viis poisid vanuses 7-16 aastat ning kaks täiskasvanud meessoost hooldusalust vanuses 20 ja 21 eluaastat.

Päästjad tõid põlevast majast välja kümme inimest, ülejäänud hoones olnud inimesed evakueeriti. Kokku oli hoones 37 last ja üheksa täiskasvanut.

Peavarjuta jäänud lastekodu asukad majutati kõrvalasuvasse noortekodusse.

Sündmuskohal viibinud Postimehe reporteri sõnul tulid väga paljud kohalikud appi põlenud hoonest veel kasutuskõlblikke asju välja tassima. Majast tassiti välja mööblit, külmkappe ja muid eluks tarvilikke esemeid ning isegi klaver.

Väikelastekodu värava taha on inimesed toonud hulganisti leinaküünlaid.

Haapsalu lastekodu tulekahjus hukkunud ja evakueeritud inimeste kohta saavad omaksed ja lähedased informatsiooni infotelefonil 4735065, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Lastekodule saab teha ka annetusi. Vastav rahandusministeeriumi a/a on 10220034796011, viitenumber: 2500074615.

Seni oli taasiseseisvusaegne ohvriterohkeim lastega juhtunud õnnetus 1996. aasta 11. oktoobril Jõgevamaal Nõval juhtunud liiklusõnnetus, kui metsaveok sõitis külje pealt sisse koolibussile. Surma said kaheksa Pala põhikooli õpilast - neli poissi ja neli tüdrukut. 39 bussis olnud lapsest said üheksa ka raskelt vigastada.

Varasemad ovriterohkemad tuleõnnetused juhtusid Eestis 1990. aastatel

Pärnumaal Halinga hooldekodus põles ööl vastu 9. aprilli 1997 surnuks kaheksa vana ja piiratud liikumisvõimega naist, 14 hooldekodu inimest sai vigastada. Kõige vanem kaheksast hukkunud liikumispuudega naisest oli 90-aastane, veel hukkusid 86-, 83-, 82-, 76-, 73- ja kaks 69-aastast naist. Üks naine suri põletushaavadesse, teised aga vingumürgitusse. Kõik hukkunud olid ratastoolihaiged. Hooldekodus oli tulekahju ajal 23 vanurit.

Ohvriterohke tuleõnnetus oli Eestis ka 1996. aasta 9. veebruari öösel, kui Tallinna psühhiaatriahaigla ühes ravihoones põles surnuks kaheksa haigla patsienti, kõik eakad mehed. Toona sai põlengus veel viga seitse ravialust.

Viimaste aastate ohvriterohkeim õnnetus oli Eestis 10. augustil 2005 kui Tallinnast Helsingisse teel olnud Copterline'i helikopter kukkus mõni minut pärast õhkutõusmist merre. Hukkusid kõik 12 reisijat ja kaks meeskonnaliiget.

11. septembril 1997 alustas Balti rahuvalvepataljoni 22-liikmeline luurerühm õppuse käigus ületama täisvarustuses veetakistust Suur-Pakri saare lõunatipust mandrile Kurkse sadama poole. Nad pidid jalgsi ületama väina, kus merevee sügavus oli tunduvalt üle pea. Väina ületamisel uppus 14 sõdurit.

Eesti lähiajaloo ohvriterohkeim õnnetus juhtus 1994. aasta 28. septembri öösel, kui parvlaev Estonia uppus teel Tallinnast Stockholmi tormisel Läänemerel paarikümne minutiga. Õnnetuses hukkus 852 ja sellest pääses eluga 137 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles