TV3 video: miinijahtija Sakala pealt avastati ohtralt salasigarette ja -alkoholi (10)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mereväe miinijahtija Sakala.
Eesti mereväe miinijahtija Sakala. Foto: Ardi Hallismaa

Tavapäraselt väga kõrge mainega Eesti kaitseväge on tabanud skandaal, sest miinijahtija Sakala pealt avastati ülisuures koguses salasigarette ja -alkoholi.

Eelmisel reedel kodusadamasse Tallinnasse paaripäevasele puhkusele saabunud NATO miinitõrjegruppi kuuluva miinijahtija Sakala pealt avastasid maksu- ja tolliameti tolliosakonna uurijad 56 kasti sigarette ning umbes tuhat liitrit kanget ja natuke lahjat alkoholi. Kõik maksumärkideta.

Hetkel ei soovita salasuitsude päritoluriiki avaldada.

Juhtumist andis ametnikele teada mereväe juhatus ise.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on algatatud kriminaalmenetlus. Praegu uuritakse, kas mereväelased on ületanud riiki toodavate tollikaupade määra. Aluse meeskonnast ei ole veel kedagi kinni peetud.

«Uurimine käib. Kui paljudele kahtlustus või süüdistus esitatakse, on mul esialgu väga raske kommenteerida,» ütles mereväe laevastiku ülem Jüri Saska TV3-le. Hetkel ei ole teada, kas kapten osales salaveos. Küll aga vastutab ta kõige eest, mis toimub laevas, ütles Saska.

Sakala on tänaseks mereväebaasist lahkunud ja jätkab missiooni. Laeva meeskonda kuulub 34 inimest.

Vaata täpsemalt videost!

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles