Pomerants: selgus peaks tulema lähipäevadel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu väikelaste hooldekodu oli väga heas korras ja range kontrolli all.
Haapsalu väikelaste hooldekodu oli väga heas korras ja range kontrolli all. Foto: Liis Treimann

Siseminister Marko Pomerantsi sõnul ei saa öelda mingit konkreetset tähtaega, millal selguvad Haapsalu traagilise tuleõnnetuse põhjused, kuid kõik, mida võib järeldada õnnetuskoha ülevaatuse põhjal, peaks selgeks saama lähipäevadel.

Õnnetuse põhjus ei ole veel teada, sest eilne õhtupoolik kulus suures osas kustutustöödeks ja hoonest asjade evakueerimiseks, rääkis siseminister ETV saates «Terevisioon», vahendavad ERR uudised.

Menetlejad saabusid Haapsallu eile õhtul, kuid võib-olla on vaja teha ka ekspertiise, mis võtavad aega.

«Millal on võimalik teha lõplikud järeldused, seda on väga raske öelda, aga kindlasti selgus huvitab meid kõiki,» ütles minister.

Minister kiitis päästjate kiiret ja otsustavat tegutsemist – tema sõnul tuli kõne õnnetuse kohta eile kell 14.30 ja viie minuti pärast jõudis põlengukohale esimene neljaliikmeline päästemeeskond, mille kaks liiget sisenesid kohe hoonesse ning alustasid ka inimeste väljatoomist, peale Haapsalu päästjate saabusid kohale ka Risti, Nõva ja Lihula komandod.

Tulekahju Haapsalu väikelastekodu ühekorruselises puithoones puhkes eile kella 14.30 ajal, tules hukkus kümme last. Hoone on osaliselt hävinud, lastekodulapsed on toimetatud sotsiaalmajja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles