Haapsalu lastekodulapsed läksid täna kooli ja lasteaeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalus põles väikelastekodu.
Haapsalus põles väikelastekodu. Foto: Liis Treimann

Lääne maavanema Neeme Suure sõnul on põlenud Haapsalu väikelastekodust evakueeritud laste normaalne elurütm täna juba tagatud.

«Praegu on laste normaalne elurütm tagatud – kes on koolilapsed, on kooli läinud ja kes lasteaialapsed, need on lasteaeda läinud. Ülejäänud lapsed on kõrval asuvas noortekodus, kus neil on kõik tingimused olemas,» kinnitas Suur Postimees.ee’le.

Pikemaajaline paigutamine nõuab aga lisakorraldust. Kokku on lapsi 27, seetõttu Suure sõnul nad tõenäoliselt kõik ühte kohta enam elama ei mahu.

Täna hommikul toimuval nõupidamisel maavalitsuses lahendatakse majandusküsimused: «Otsustame, kuidas edasi toimetame. Siin on Haapsalu sanatoorne internaatkool pakkunud juba oma abi laste majutamisel,» tõi maavanem välja.

Kella poole 9 ajal oli Suurel käsil aga kriisinõustamise ja psühholoogilise nõustamise teemaline nõupidamine.

«Meil on mitmeid abiorganisatsioone kogunenud, kes inimeste psüühikaga tegelevad. Peame silmas nii päästjaid, kes seal tööl olid, samuti kasvatajaid, aga eelkõige lapsi ja lapsevanemaid,» sõnas Suur. «Vaatame, kuidas saame neile anda hingelist tuge ja abi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles