Krooniline liiklushuligaan läks pärast kohtus süüdi mõistmist taas rooli (1)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Lääne-Virumaal korduvalt juhtimisõiguseta rooli istunud ja selle eest kohtus karistada saanud mees küll kahetses kohtus tehtut, kuid istus vahetult pärast istungit taas rooli. Viru ringkonnaprokuratuur taotles mehe vahistamist ja kohus andiski loa paadunud liiklusrikkuja kaheks kuuks vahi alla võtmiseks.

9. oktoobril teatati politseile võimalikust joobes juhist Lääne-Virumaal Rägavere vallas. Politseipatrull märkas sõidukit Sõmeru-Kabala maantee 6. kilomeetril ja andis peatumismärguande. Sõiduauto Audi roolis oli 47-aastane mees, kellel tuvastati väärteoks kvalifitseeruv alkoholijoove. Lisaks puudus roolikeerajal ka juhtimisõigus, mille eest on teda varasemalt korduvalt karistatud.

15. novembril seisis mees kohtu ees, kus kokkuleppemenetluse raames tunnistas Viru maakohus 47-aastase mehe süüdi sõiduki süstemaatilises juhtimises juhtimisõiguseta isiku poolt ning mõistis talle karistuseks üks aasta vangistust, mis asendati 360 tunni üldkasuliku tööga. Samuti allutati meesterahvas kriminaalhooldaja käitumiskontrollile ning ta pidi järgima kontrollnõudeid. Vahetult pärast kohtuistungit märkas patrull Rakvere linnas, et mees on jälle autoroolis.

Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Joel Alla sõnul on hämmastav kui ükskõikselt suhtus mees kohtu otsusesse. «Vaatamata sellele, et mees tunnistas süüd ja kahetses tehtut, otsustas ta pärast kohtuistungit tagajärgedele mõtlemata uuesti seadust rikkuda ja rooli istuda,» sõnas Alla.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Enn Pustaku sõnul taotles ta mehe vahistamist, kuna vaatamata varasematele karistustele on ta jätkanud liiklussüütegude toimepanemist. «Meest on korduvalt karistatud mootorsõiduki joobeseisundis juhtimise eest, mitmel korral oli tal juhtimisõigus lisakaristusena ära võetud. Juhtimisõigus võeti isikult ära mootorsõiduki joobes juhtimise eest 2008. aasta kohtuotsusega kolmeks aastaks. Pärast seda ta ei taastanud oma juhtimisõigust, samas jätkas mootorsõiduki juhtimist, olles sealjuures mitmel korral ka alkoholijoobes,» lisas prokurör.

Viru ringkonnaprokuratuur taotles mehe vahistamist ja kohtu loal võetigi paadunud liiklusrikkuja kaheks kuuks vahi alla. Pärast 15. novembri kohtuotsuse jõustumist saab prokuratuur kohtueelse menetluse lõpule viia ja saata kriminaalasja kohtusse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles