Saarts: opositsiooni jääv Reform ei pruugi Rõivast välja vahetada (7)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politoloog Tõnis Saarts.
Politoloog Tõnis Saarts. Foto: Erik Prozes / Postimees

Hoolimata arvamusest, et valitsusest lahkuv Reformierakond vahetab uuel aastal esimehe välja, peab politoloog Tõnis Saarts võimalikuks, et Taavi Rõivas jääb siiski parteid juhtima, vahendab ERRi uudisteportaal.

Saarts rääkis ERRi raadiouudistele, et kui Reformierakond nüüd valitsusest lahkub, kaotavad väga paljud inimesed oma töö.

«Me ei räägi siin ainult ministritest, vaid ministri nõunikest ja paljudest erakonna liikmetest, kes on justkui harjunud sellega, et nad on kogu aeg valitsuses ja neil on kogu aeg töö riigiametis kindlustatud. Oluliseks küsimuseks saab olema see, kuidas Reformierakond seesmiselt suudab oma liikmete pahameelt ja kasvavaid pingeid kanaliseerida,» ütles ta.

«Ma ei tea, kas mõned võimekamad, ambitsioonikamad nimed nagu näiteks Kristen Michal tahaks seda erakonna juhtimist üle võtta. Suure tõenäosusega ei lubata seda teha Siim Kallasel või Kaja Kallasel, nii et ei ole üldse välistatud, et Taavi Rõivas võib ka jätkata,» lausus Saarts.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles