Võrdlus: millised sõnad esinevad enim koalitsioonileppes aastal 2015 ja 2016 (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue koalitsiooni erakondade esimeeste pressikonverents.
Uue koalitsiooni erakondade esimeeste pressikonverents. Foto: Liis Treimann

Nädalavahetusel allkirjastatud Isamaa ja Res Publica Liidu, Keskerakonna ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsioonileping on võrreldes eelmisel aastal sõlmitud Reformierakonna, IRLi ja SDE leppega üle nelja korra lühem, samuti erinevad lepete tekstis enim esinevad sõnad.

Eelmise aasta aprillis sõlmitud Reformierakonna, IRLi ja SDE koalitsioonilepingus on 11 733 sõna ja 113 376 tähemärki koos tühikutega. Laupäeval allkirjad saanud IRLi, Keskerakonna ja SDE koalitsioonileppes on 2795 sõna ja 25 835 tähemärki koos tühikutega.

2015. aasta aprillis sõlmitud koalitsioonileppes esinevad enim esinevad koalitsioonileppes sõnad, nagu «toetame», «analüüsime», «jätkame», «parandame», «arendame», «tagame», «viime», «kaalume», «tõstame» ja «suurendame». Nimisõnadest esineb koalitsioonileppes enim sõnu «Eesti» ja «Euroopa».

Sõnapilv 2015. aastal sõlmitud koalitsioonileppest
Sõnapilv 2015. aastal sõlmitud koalitsioonileppest Foto: Marian Männi

Uue võimuliidu leppes esinevad enim tegusõnad, nagu «tagame», «suurendame», «tõstame», «viime», «loome», «töötame», «jätkame», «vähendame», «seame», «võimaldame», «soodustame» ja «toetame». Nimisõnadest esineb koalitsioonileppes enim sõnu «Eesti», «riigi», «keele» ja «Euroopa». Mõlemast sõnapilvest on välja jäetud palju korduvad sidesõnad.

Isamaa ja Res Publica Liidu, Keskerakonna ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsioonilepingu sõnapilv / www.wordclouds.com
Isamaa ja Res Publica Liidu, Keskerakonna ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsioonilepingu sõnapilv / www.wordclouds.com Foto: http://www.wordclouds.com/
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles