Hooldekodu juht: kui õnnetus tahab tulla, siis ta ka tuleb

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kustutustööd Haapsalu väikelastekodus
Kustutustööd Haapsalu väikelastekodus Foto: Liis Treimann

Pärnumaal asuva Halinga hooldekodu juht Mati Rosenstein tõdes, et kui õnnetus tahab tulla, siis ta ka tuleb, hoolimata sellest, kui hästi on ohutusnõuded täidetud.

«Siis on see saatus,» ütles Rosenstein Postimees.ee´le. Halinga hooldekodu elas Haapsalu lastekoduga sarnase tragöödia läbi 1997. aastal, mil seal hukkus põlengus kaheksa voodihaiget eakat.

«Peab tegema kõik endast oleneva, et selliseid õnnetusi ei juhtuks, aga mõnikord sellest kahjuks ei piisa,» tõdes ta. Halinga tuleõnnetus, mis sai alguse suitsetamisest, jääb talle enda sõnul elu lõpuni meelde, kuid rääkida ta sellest enam ei soovi. «Pole mõtet soola haavadele raputada,» leidis Rosenstein.

Kuna Haapsalu lastekodupõlengu kohta tal täpsemad andmed puuduvad, ei soovinud ta ka põhjuste üle spekuleerida. Küll aga peaks tema hinnangul kaaluma, kas hoolekandeasutus ikka tohiks asuda puidust hoones.

Haapsalu väikelastekodu põlengus hukkus pühapäeval kaheksa last ja kaks noorukit vanuses 7-21 eluaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles