President külastas Haapsalu põlengupaika

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves külastas täna lõunal Haapsalu lastekodu, et saada ülevaade traagilisest kümne hukkunuga õnnetusest, päästetöödest ja edasistest plaanidest.

Ilves viibis õnnetuskohas umbes 25 minutit, süütas mälestusküünla ja kohtus lastekodu töötajatega ning lahkus siis, möödudes ajakirjanikest vaikides.

Seesugune katastroof - viimaste aastakümnete traagilisim tuleõnnetus - ei oleks tohtinud riigipea sõnul juhtuda ja teadaolevalt oli kõik selleks ka tehtud, aga ometi see juhtus. Nüüd on tema sõnul vaja võimalikult kiiresti põhjalikku analüüsi, mis annaks ühtlasi õppetunni, kuidas vältida millegi sarnase kordumist tulevikus.

Ilves tänas kümneid vabatahtlikke ja ka reservpäästerühma liikmeid ja kaitseliitlasi, kes läksid 20-kraadises pakases päästjatele ja põlenguohvritele appi. Samuti tänas riigipea kõiki, kes on täna mõtetes, sõnades, aga eriti tegudes Haapsalu väikelastekodu perega.

Politsei ja eksperdid jätkavad uurimist, sündmuspaigal on olukord rahunenud, vahendas Haapsalust Postimees.ee reporter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles