Vabaerakond lubas uuele valitsuskoalitsioonile jõulurahu aega (1)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Erik Prozes

Vabaerakonna juhatus leidis loodava valitsuskoalitsiooni lepet analüüsides sellest eeskätt maksuteemades hulga murekohti, kuid lubas Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu ametisse asuvale valitsusele siiski jõulurahu aega.

Juhatus sedastas pühapäeval, et ametisse astuva valitsuse maksumuudatuste plaan lööb kõige tugevamalt keskmiselt endaga hakkama saavate perekondade toimetuleku pihta, teatas erakonna pressiesindaja.

See puudutab astmelise tulumaksu kavandit, mis hakkab enim koormama just keskmise tulu saajaid, aga see puudutab ka mitmete seniste soodustuste äravõtmist.

Erakonna esimehe Andres Herkeli sõnul on valitsusleppe maksuosas ka teemasid, mille õiguspärasuse kohta tuleb esitada küsimused õiguskantslerile, näiteks kodulaenu intresside maksusoodustuse väga suur vähenemine ning tulumaksu deklareerimisel abikaasade ühisdeklaratsiooni võimaluse tühistamine. “Küsimus on inimeste õigustatud ootustes,“ täpsustas Herkel. Tema sõnul on loodava koalitsiooni juhid lubanud, et maksuteemad analüüsitakse veel kindlasti üle ning see sisendab lootust, et positiivsed parandused on võimalikud.

Vabaerakonna juhatus soovitas riigikogu saadikutel väljendada erakonna jäämist opositsiooni, hääletades Jüri Ratasele valitsuse moodustamiseks volituste andmise vastu. Samas on erakonna juhatus seisukohal, et uuele valitsusele tuleb anda alustuseks nii jõulurahu kui ka adraseadmiseks töörahu periood.

Herkeli sõnul ei ole kavas kohe uute ministrite suunas teravate küsimuste ja arupärimistega kõmmutama hakata, pigem soovitakse kõigepealt ministritega kohtuda, et saada aru nende prioriteetidest ning vahendada Vabaerakonna seisukohti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles