Miinijahtijalt leitud salakaup võib viia kaitseväe regulatsioonide muutmiseni

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakalalt leitud sigaretid ja alkohol.
Sakalalt leitud sigaretid ja alkohol. Foto: Maksu- ja tolliamet

Kaitseministri Hannes Hanso ja kaitseväe juhataja Riho Terrase sõnul võivad miinijahtijalt Sakala avastatud salasigarettide tõttu muutuda kaitseväe ametkondlikud regulatsioonid, et hoida ära taoliste juhtumite kordumine.

Hanso ja Terras ütlesid täna riigikogu riigikaitsekomisjoniga kohtudes, et praegu käib juhtunu valguses regulatsioonide analüüs.

Riigikaitsekomisjoni aseesimees, Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv Mart Helme märkis, et toimunu tuleb põhjalikult läbi uurida, asjaolud välja selgitada ning salakaubaveo läbiviijaid vastutusele võtta.

«Tegemist on häbiväärse, absoluutselt lubamatu ning Eesti mereväe mainet kahjustava juhtumiga,» ütles Helme.

Maksu- ja tolliameti töötajad avastasid 11 novembril Tallinnasse paaripäevasele puhkusele saabunud NATO miinitõrjegruppi kuuluva miinijahtija Sakala pealt 56 kasti maksumärkideta sigarette, ligi 1000 liitrit kanget alkoholi, umbes 300 liitrit veini ja üle 400 liitri õlut.

Maksu ja tolliamet alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad alkoholi ja tubakatoodete käitlemise korra rikkumist. Kohus võib süüdimõistmisel selliste tegude eest karistada rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles