Kohtuprotsess PERH-i eksjuhtide süüasjas algab aprillis

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Allik.
Tõnis Allik. Foto: Liis Treimann

Harju maakohus määras Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) eksjuhi Tõnis Alliku, haigla toitlustusjuhi Anu Vähi ja IT-juhi Marko Kilgi süüasja arutamise aprilli.

Eelistungil määras kohus esimese kohtuistungi 10. aprillile, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots rahvusringhäälingu uudisteportaalile.

Riigiprokuratuuri süüdistusega astuvad kohtu ette Allik, Vähi ja Kilk ning juriidilise isikuna toitlustusteenuse pakkuja P. Dussmann Eesti OÜ ja ettevõtte tegevjuht Anella Stimmer. Süüdistuse kohaselt võttis PERH-i juhatuse endine esimees Allik korduvalt altkäemaksu, mille vastutasuna tagas ta aastate jooksul olla raviasutuse toitlustajaks samas kriminaalasjas süüdistuse saanud osaühingul.

Süüdistuse järgi sõlmis raviasutus mitmel korral riigihanke läbiviimise tulemusel lepingud süüdistuse saanud osaühinguga. Vastutasuks sai PERH-i juht mitmel korral käia äriettevõtte kulul Saksamaal toimuval Oktoberfesti üritusel.

Allik ütles rahvusringhäälingule, et ei näe endal süüd üheski süüdistusepisoodis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles