Puhumisreidid muutuvad sujuvamaks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhumisreid Tallinnas.
Puhumisreid Tallinnas. Foto: Martin Ilustrumm

Riigikogu kiitis tänasel istungil 87 poolthäälega heaks korrakaitseseaduse muutmise seaduse, mis lihtsustab puhumisreididel sõidukijuhtidele nende õiguste tutvustamist ja peaks seeläbi tagama liikluse parema sujuvuse. 

Õiguskomisjoni algatatud korrakaitseseaduse muutmise seaduse eesmärk on luua «Kõik puhuvad» operatsioonidel senisest vähemkoormavam selgitamiskohustus. Sellega loodetakse senisest vähem takistada inimeste liikumisvabadust, vähendada korrakaitseametnike koormust ning tagada teeliikluse parem sujuvus, teatas riigikogu pressiesindaja.

Seaduse kohaselt pidi politseinik puhumisreididel alati ja täies mahus igale kinnipeetud sõidukijuhile tema õigusi tutvustama, ja seda isegi siis, kui joobekahtlus puudus. Korrakaitseseadusesse lisatud täienduse kohaselt selgitatakse sõidukijuhile tema õigusi vaid siis, kui juht selleks soovi avaldab.

Seadust ajendas muutma õiguskantsler Ülle Madise, kes oma märgukirjas pööras tähelepanu, et puhumisreidil igale inimesele eraldi tema õiguste tutvustamine võib tekitada viivitusi ja kahjustada korrakaitseoperatsiooni efektiivsust. Seadus jõustub kümnendal päeval pärast Riigi Teatajas avaldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles