President nimetas uue valitsuse ametisse (4)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Kersti Kaljulaid kohtus täna Kadriorus Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu moodustatud uue valitsuse ministritega ning nimetas Jüri Ratase juhitava valitsuse ametisse. 

«Parlament on andnud Jüri Ratasele volituse valitsuse moodustamiseks. See valitsus ja koalitsioonileping on seega rahva tahe ning rahval on alati õigus,» ütles president Kaljulaid.

Riigipea märkis, et Eestil on ees Euroopa Liidu Nõukogu eestistumisperiood ning sel ajal vajab riik tavapärasest tugevamat sisepoliitilist töörahu. «Seda peaks silmas pidama kõik poliitikud, vaatamata sellele või just seetõttu, et ees on ka kohalike omavalitsuste volikogude valimised,» ütles ta.

Ratas sai riigikogult volitused valitsuse moodustamiseks eile. Kolmapäeval annavad Ratase ministrid riigikogus ametivande, misjärel vabastab president Kaljulaid ametist Taavi Rõivase (Reformierakond) juhitud valitsuse. Esimene uue valitsuse istung toimub sel neljapäeval.

Uue valitsuse koosseis

Keskerakond: Jüri Ratas – peaminister, Kadri Simson – majandusminister, Mailis Reps – haridusminister, Martin Repinski – maaeluminister, Mihhail Korb – riigihaldusminister.

SDE: Jevgeni Ossinovski - tervise- ja tööminister, Indrek Saar – kultuuriminister, Sven Mikser – välisminister, Andres Anvelt – siseminister, Urve Palo – ettevõtlus- ja majandusarenguministe.

IRL: Margus Tsahkna – kaitseminister, Kaia Iva – sotsiaalkaitseminister, Marko Pomerants – keskkonnaminister, Urmas Reinsalu – justiitsminister, Sven Sester – rahandusminister.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles