Sotside fraktsiooni juhivad Kõva, Pikhof ja Oviir

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalvi Kõva
Kalvi Kõva Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Valitsuse vahetuse tõttu sai täna uued juhid riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon. Sotside saadikurühm valis oma esimeheks Kalvi Kõva, aseesimeesteks Heljo Pikhofi ja Liisa Oviiri.  

Kõva lubas seista selle eest, et moodustatud uue koalitsiooni ideed saaksid ellu viidud.

Seni oli Kõva rahanduskomisjoni liige. Pikhof on juhtinud riigikogu õiguskomisjoni ja on erakonna Tartu piirkonna juht, Oviir oli seni ettevõtlusminister ja Harju piirkonna juht.

Sotsid esitasid täna ka oma kandidaadid riigikogu komisjonide juhtide kohale. Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe kandidaat on Helmen Kütt, riigikaitsekomisjoni esimeheks pakutakse Hannes Hansot ja keskkonnakomisjoni esimeheks Rainer Vakrat.

Hanso oli eelmises valitsuse koosseisus kaitseminister. Kütt on varasemalt olnud nii sotsiaalkomisjoni liige kui ka sotsiaalkaitseminister. Vakra on keskkonnakomisjoni juhtinud alates 2014. aastast.

Seoses valitsusdelegatsiooni muutusega saavad fraktsiooni liikmeteks Hardi Volmer, Barbi-Jenny Pilvre-Storgård ja Liisa Oviir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles