Galerii ja video: Ratas võttis Rõivaselt võimu üle (4)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 14 alanud riigikogu istungil astus vande andmisega ametisse uus, keskerakondlase Jüri Ratase juhitav valitsus. 

Pärast riigikogu istungit tegid Ratase ja ametist lahkuva Taavi Rõivase (Reformierakond) valitsuse ministrid parlamendihoones veel pilti ning seejärel saatsid ministeeriumide kantslerid ametisse astunud ministrid nende uutele töökohtadele.

Ratas ja Rõivas läksid aga Stenbocki majja, kus uus peaminister saab end hakata nüüd sisse seadma. 

Kaks aastat ja kaheksa kuud valitsust juhtinud Rõivas ütles ametit Ratasele üle andes, et peaministri amet on eeskätt vastutus selle ees, milline on Eesti tulevik. 

«Võin sulle kinnitada, et täna, üleandmise hetkel, on Eesti riik heas seisus,» ütles Rõivas ja loetles saavutusi: tugev kaitsevägi, liitlaste sõdurite kohalolek, riigi hästi hoitud rahaasjad, ülejäägis eelarve ja inimeste tõusnud sissetulekud.

«Hea Jüri, ma usun, et sa oled see mees, kes saab sellest vastutusest väga hästi aru, mida tähendab töötada Eesti Vabariigi peaministrina. Soovin sulle selles siiralt edu ja kordaminekuid.»

Ratas omakorda tänas Rõivast ja tema juhitud valitsust tehtud töö eest. «Minu sügav kummardus sulle selle eest, mida sa oled Eesti Vabariigi heaks teinud. Ma hindan seda kõrgelt,» lausus peaminister Ratas. 

Uue valitsuse koosseis

Keskerakond: Jüri Ratas – peaminister, Kadri Simson – majandusminister, Mailis Reps – haridusminister, Martin Repinski – maaeluminister, Mihhail Korb – riigihaldusminister.

SDE: Jevgeni Ossinovski - tervise- ja tööminister, Indrek Saar – kultuuriminister, Sven Mikser – välisminister, Andres Anvelt – siseminister, Urve Palo – ettevõtlus- ja majandusarenguministe.

IRL: Margus Tsahkna – kaitseminister, Kaia Iva – sotsiaalkaitseminister, Marko Pomerants – keskkonnaminister, Urmas Reinsalu – justiitsminister, Sven Sester – rahandusminister.

President Kersti Kaljulaid nimetas uue valitsuse ametisse eile. Esimese istungi peab Jüri Ratase valitsus sel neljapäeval. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles