Mereväe ülema ülesandeid täidab kaptenleitnant Saska

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaptenleitnant Jüri Saska.
Kaptenleitnant Jüri Saska. Foto: Küllike Rooväli

Uue mereväe ülema ametisse kinnitamiseni täidab mereväe ülema ülesandeid kaptenleitnant Jüri Saska.

Kaitseminister Hannes Hanso rahuldas teisipäeval mereväe ülema mereväekapten Sten Sepperi tagasiastumispalve, mereväe teavitusohvitseri sõnul on uue mereväe ülema ametisse kinnitamiseni on mereväe ülema ülesandeid täitmas laevastiku ülem kaptenleitnant Jüri Saska.

Samal päeval esitas ka miinijahtija Sakala komandör kaptenmajor Laanemets mereväe juhtkonnale avalduse teisele ametikohale üleviimiseks, mereväe juhtkond rahuldas kaptenmajor Laanemetsa palve.

Miinijahtija Sakala uue komandöri ametisse kinnitamiseni täidab ajutiselt Sakala komandöri ülesandeid kaptenmajor Tanel Leetna. Tavapäraselt täidab uue komandöri määramiseni laevas tema ülesandeid komandöri abi.

Mereväekapten Sepper jätkab teenistust kaitseväe peastaabis vanemstaabiohvitserina ning kaptenmajor Laanemets jätkab teenistust mereväe koolis.

Mõlemad ohvitserid lahkusid ametist seoses salakaubaveo skandaaliga. Samal põhjusel jättis merevägi esmaspäeval aset leidma pidanud tseremoonia, mille käigus pidi laevastiku ohvitseride klubi mereväele üle andma tseremoniaallipu. 

Maksu- ja tolliameti tolliosakonna uurijad avastasid NATO miinitõrjegruppi kuuluva miinijahtija Sakala pardalt 56 kasti sigarette ning umbes tuhat liitrit kanget ja natuke lahjat alkoholi, mis kõik olid maksumärkideta. Ametnikud ei avaldanud salasuitsude päritoluriiki. Juhtumist andis ametile teada mereväe juhatus.

Maksu- ja tolliamet alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad alkoholi ja tubaka käitlemise korra rikkumist. Leitud kogus ületab väärteo ja kriminaalkoosseisu piirmäära umbes viiekordselt.

Kuivõrd miinilaeval Sakala oli kontrollimise ajahetkel enam kui 30 inimest, siis hetkel selgitatakse, kellele leitud alkohol ja sigaretid kuulusid, ütles ameti pressiesindaja eelmisel nädalal BNS-ile. Ta lisas, et uurimise peamine eesmärk on tuvastada, kas mõni meeskonna liikmetest omas alkoholi ja sigarette koguses, mis ületab kuriteokoosseisu piirmäära või on tegemist väärteorikkumisega.

Kriminaalmenetlust alustatakse juhul, kui üks isik käitleb ebaseaduslikult maksumärkideta sigarette või alkoholi üle lubatud koguse. Sigarettide puhul on kuriteo piiriks umbes kümme kasti inimese kohta, alkoholi puhul sõltub see konkreetse alkoholi mahuprotsendist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles