«Pealtnägija»: tüdruk pidas enesehävituslike mõtete kommuuni, mida jälgisid nii noored kui täiskasvanud (1)

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressioonis noor. Illustratiivne foto.
Depressioonis noor. Illustratiivne foto. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eesti väikeasulas elav 15-aastane tüdruk pidas Facebookis enesehävituslike mõtete kommuuni, mida jälgis paar tuhat noort ja sajad täiskasvanud, kuid keegi ei sekkunud, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Lõuna-Eestis elav kümnenda klassi tüdruk Kristi (nimi muudetud - toim.) pidas kommuuni alates eelmise aasta veebruarist ning tagasihoidlike melanhoolsete piltide ja metafooridega alustanud leht muutus kiiresti süngeks, omalaadseks suitsiidiklubiks, kus stressi või armuvalu käes vaevlevad teismelised hingetraumasid jagasid, vahendas ETV saade «Pealtnägija».

«Vahel sellised kurvad pildid ja postitused mõistavad inimest paremini kui teised inimesed ja väljendavad ka su tundeid paremini ja ma jagasin seda sellepärast, et nii ma tundsin ennast tol hetkel,» kirjeldas 15-aastane Mai (nimi muudetud - toim.).

Spetsialistide sõnul ongi viimastel aastatel näha murettegevat trendi, et lapsed on kurvameelsed, murelikud ja tunnevad end üksikuna ning internetiajastu paradoks on see, et noored jagavad pigem oma muret võhivõõraga veebis kui kodus oma vanematega.

Teismeliste kõrval jälgis ja jagas seda materjali pooleteise aasta vältel ka sadu täiskasvanuid ja kellelegi neist ei tulnud aga pähe sellest teatada. Kui «Pealtnägija» lastekaitselt kommentaari küsis, pandi sait mõne tunniga kinni ning kommuuni loonud Kristiga tegelevad nüüd psühholoogid ja psühhiaatrid.

Oma muredele, probleemidele ja küsimustele võivad noored vastuse saada, helistades lasteabitelefoni ööpäevaringsel numbril 116 111, samuti on võimalik spetsialistidele kirjutada ja küsida abi aadressil www.lasteabi.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles