Galerii: politsei hakkab rannikul korda valvama politseivärvides jetidel

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) hakkab rannikumeres ja siseveekogudel korda valvama politseivärvides ja vilkuritega varustatud jetidel, kokku saab politsei enda käsutusse kümme kiiret veesõidukit.

Jetidega käiakse patrullis ning tehakse otsingu- ja päästetöid. Jetide kasutusele võtmisega paraneb PPA võimekus reageerida sündmustele raskesti ligipääsetavatel merealadel ja piiriveekogudel, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härson Postimehele.

Jetide eelis teiste veesõidukite ees on see, et neid võimalik veesata ka väljaehitamata kohtadest. Näiteks on probleemsed kohad Vormsi saare ümbrus, pankranniku äärsed ja Lämmijärve äärsed kohad, kus on palju suurematele veesõidukitele ohtlikke kive ja ka madal vesi.

Jetid värvitakse ja tähistatakse sarnaselt teiste PPA veesõidukitega. Veesõidukid on varustatud sinise vilkuri ja kohustuslike navigatsiooniseadmetega. Erivahendid lisatakse vastavalt teenistuslikule vajadusele.

PPA uued jetid lähevad koos varustuse, remonditarvikute ja instruktorite koolitusega maksma 43 020 eurot, millele lisandub käibemaks. Jetide ostmist rahastatavad Euroopa Liidu sisejulgeolekufond ja siseministeerium.

Jetide hanke võitis Rootsi firma Safe at Sea AB. Jetid on Guardrunner tüüpi.

Jetid on neljataktilised, varustatud veepaiskurseadmega ja kaaluvad 350 kilogrammi. Nende kandevõime on 400 kilogrammi, tippkiirus kuni 40 sõlme ehk 74 km/h. Sõidukite pikkus on 3.6 meetrit, laius 1,5 meetrit ja süvis 0.3 meetrit.

PPA on esimesed jetid juba kätte saanud, viimased jõuavad kohale detsembri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles