Tuul viis elektri ligi 2000 majapidamisest, praamiliiklus on häiritud

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmateenistus andis Eestile tormihoiatuse.
Ilmateenistus andis Eestile tormihoiatuse. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi tuul on tugev, on elektrikatkestuste arv neljapäeva õhtuks vähenenud. Kui päeval oli elektrita üle Eesti 2000 majapidamist, siis õhtul kella 23 ajal 400 ringis. Tormi tõttu on häiritud parvlaevaliiklus ning teenindamine toimub vaba graafiku alusel.

Tugev tuul mõjutab ka parvlaevaliiklust. Hiiumaal on praamiliiklus seiskunud. Tuule vaibudes alustab St Ola sõite vaba graafiku alusel. 

Häiritud on ka laevaliiklus Kihnu liinil. Kihnu Veeteede teatel ei välju reisiparvlaev Kihnu Virve kell 16.15 Kihnust ning esialgsetel andmetel väljub laev kell 17. Munalaiu väljumine kell 17.44 väljumine on edasi lükatud.

Elektrilevi kaardi andmeil oli kella 16.00 paiku Harjumaal üle 700 majapidamise ilma elektrita. Kõige enam elektrita kliente on Saue vallas ja Kose vallas.

Tugevatest tuuleiilidest tingitud elektrikatkestusi on üle terve Eesti kokku ligi 2000. Raplamaal on elektrita üle 700 majapidamise, Viljandimaal ja Järvamaal ligi 200 majapidamist.

Riiklik ilmateenistus andis täna hommikul kogu Eestile tugeva tuule tõttu esimese taseme hoiatuse. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning tugevneb täna päeval puhanguti 15 m/s, rannikul 18 kuni 22 m/s.

Ööl vastu homset on pilves selgimistega ilm. Kohati võib veidi sadada. Puhub loode- ja läänetuul 5-12, puhanguti 15, öö hakul põhjarannikul kuni 20 m/s, hommikuks tuul vaibub. Õhutemperatuur on -2..+4°C.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles