Mikser võrdles võimu kaotanud reformarite käitumist Savisaarega (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Liis Treimann

Vastne välisminister Sven Mikser (SDE) võrdles võimult lahkuva Reformierakonna jutte Eesti vasakpöördest ja kursimuutusest Keskerakonna endise juhi Edgar Savisaare kunagise suutmatusega panna rahvuslikke huve isiklikest kõrgemale, kui ta üritas väärata Eesti liitumist Euroopa Liiduga.

Mikser meenutas saates ETV saates «Kahekõne», et kui ta esimest korda valitsusega 2002. aastal ühines, oli Reformierakond tõstnud ukse taha Isamaaliidu ja praeguste sotside eelkäija Mõõdukad, vahendab ERRi uudisteportaal. Mikseri sõnul suutsid Mart Laar, Jüri Luik ja Toomas Hendrik Ilves asetada Eesti huvid oma isiklikest pettumistest kõrgemale ja toetasid ka uue, Keskerakonna ja Reformierakonna võimuliidu tegevust Euroopa Liidu ja NATOga liitumise suunal.

Savisaar aga mõned aastad hiljem opositsiooni jäädes (võimule tuli Res Publica, Reformierakonna ja Rahvaliidu kolmikliit) seda Mikseri sõnul ei suutnud ja otsustas kibestumisest «tõmmata vee peale ka Euroopa Liiduga liitumisele».

«Kui vaatame tänaseid võimult lahkujaid, on paslik küsida, kas nad käituvad nii nagu omal ajal võimult langedes käitusid Luik, Laar ja Ilves või nad käitusid nagu käitus võimu kaotades Savisaar?» küsis Mikser saates.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles