Jõgevamaal vahistati kroonilised roolijoodikud

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roolijoodikud ja muud rikkujad
Roolijoodikud ja muud rikkujad Foto: Martin Ilustrumm

Jõgevamaal vahistati joobes juhtimiselt tabatud kaks meest, kes on varemgi purjuspäi autojuhtimise eest karistada saanud, kuid kes pole sellest õppinud.

Möödunud nädalavahetusel, 19. novembri varahommikul kella 4.15 ajal peatasid politseinikud Jõgeval Jaama tänaval kontrolliks Volkswagen Transporteri kaubiku, millel ei põlenud esimene lähituli. Juhi dokumentide kontrollimisel tundis politseiametnik tugevat alkoholi lõhna ning politseinikud tuvastasid alkoholijoove. 34-aastane mees kõrvaldati juhtimiselt ning ta toimetati kuriteos kahtlustatavana esmalt arestimajja kainenema.

18. novembril õhtupoolikul kella 17.30 ajal sai politsei teate Palamuse vallas Mullavere külas juhtunud liiklusõnnetusest. Selgus, et 55-aastase joobes mehe juhitud sõiduauto Volkswagen Passat sõitis külje pealt sisse sõiduautole Mazda. Politsei kõrvaldas joobes mehe juhtimiselt ning toimetas ta arestimajja kainenema. Alkoholi tarvitanuna tabasid politseiniku sama mehe juhtimiselt ka mõni kuu varem, augusti lõpus.

Juba 19. novembril andis Tartu maakohus loa joobes juhtimises kahtlustatava 34-aastase mehe vahistamiseks kaheks kuuks ja samas teos kahtlustatava 55-aastase mehe vahistamiseks kuni üheks kuuks.

Jõgeva politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Tauno Pärli sõnul on mõlema mehe näol tegemist politseinikele n-ö vanade tuttavatega. Mõlemaid mehi on varasemalt korduvalt alkoholi tarvitanuna autoroolist tabatud ning neid on selle eest ka karistatud, kuid paraku pole senised sanktsioonid meeste vankumatut ükskõiksust murdnud ega pannud seadusekuulekamalt käituma. «Sestap on ainuõige sellised liiklushuligaanid mingiks perioodiks meie liiklusest kõrvaldada ning sellega teistelgi liiklejatele hoiatav sõnum anda,» lisas Pärli.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Anneli Hinto sõnul ei saa korduvalt purjuspäi rooli kippunud inimesesse suhtuda leebelt, sest ta kujutab suurt ohtu teiste inimestele. «Paadunud roolijoodikutele on vaja šokivangistusega anda aega järelemõtlemiseks ja oma käitumise ümberhindamiseks,» lisas Hinto.

Tartu maakohtu määrused on vaidlustatavad 10 päeva jooksul arvates eelmisest laupäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles