TÜ Narva kolledži direktoriks sai Kristina Kallas

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Kallas.
Kristina Kallas. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu ülikooli (TÜ) senat nimetas Narva kolledži uueks direktoriks Kristina Kallase, kes on enam kui aasta täitnud direktori kohusetäitja ülesandeid.

Kallas sõnas, et näeb Narva kolledžit mitte üksnes hariduse andjana, vaid ka ideede initsiaatori ja koostöö arendajana Ida-Virumaal ja idapoolse piiriülese koostöö suunal, teatas TÜ pressiesindaja.

Üheks suuremaks eesmärgiks nimetas Kallas rahvusvahelistumist. «Me peame hakkama senisest enam mõtlema välistudengite ja õppejõudude toomisele Narva,» sõnas ta.

Kallas lisas, et näeb Narva kolledžit kui tugevat piirkondlikku kompetentsikeskust, mis võiks juhtida ka venekeelse hariduse tulevikku.

Kristina Kallas täitis alates 1. septembrist 2015 kolledžis direktori kohusetäitja ülesandeid. Alates 2007. aastast on ta Balti uuringute instituudi juhatuse liige. Ta on töötanud SA Archimedes Euroopa Liidu teadus- ja arenduskoostöö programmi kontaktina, olnud suhtekorraldusagentuuris Hill & Knowlton vanemkonsultant avaliku sektori kommunikatsiooni alal ning TÜ riigiteaduste instituudis erakorraline teadur. Aastatel 2011-2015 oli ta MTÜ Eesti pagulasabi juhatuse esimees.

Kallas õppis Tartu ülikoolis ajalugu, 2002. aastal kaitses ta magistrikraadi Ungaris Kesk-Euroopa ülikoolis teemal «Rahvussuhete kujunemine Nõukogude Eestis». Praegu on ta lõpetamas doktoriõpet Tartu ülikoolis, doktoriväitekirja teemaks on etnopoliitilise paradigma muutus mitmerahvuselistes riikides ja see käsitleb Eestit, Saksamaad ja Makedooniat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles