Narva jõe äärest tabatud kalipso ja lestadega Vene kodanik pääses karistuseta

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihhail Japaridze / TASS / Scanpix

Piirivalve lubas oktoobri lõpus Narva jõe ääres tabatud kalipso ja lestadega Vene kodanikul minna, sest kuigi leitud esemed viitasid röövpüügile, jäi tegu ilmelt vaid katse staadiumisse.

Narva kordoni seiresüsteemide vaatleja märkas 31. oktoobri hilisõhtul kell 23.45 kahtlast tegevust jõe Eesti-poolsel kaldal.

Narva kordoni juht Andrus Reimaa sõnul märkas sündmuskohale saabunud patrulltoimkond kaldal kahte meest, kes end varjata üritasid. Ühel mehel õnnestus sündmuskohalt lahkuda.

«Piirivalvurid pidasid kinni 1960. aastal sündinud Vene kodanik, kellel on seaduslik alus riigis viibimiseks. Kinnipeetud mehel oli seljas kalipso ja jalas lestad. Kuna seljas olev kalipso oli kuiv, ei olnud alusta arvata, et mees oleks riiki sisenenud üle jõe ujudes,» ütles Reimaa.

Lähedusest leiti spordikott nakkevõrguga, kuid väljapüütud kala ega teisi isikuid ei leitud. Mees ei tunnistanud kotti omaks ning toimkonnal ei olnud põhjust meest pikemalt kinni pidada.

Piirivalve patrull toimetas leitud esemed Narva kordonisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles