Ehitusekspert on BMW õhulennule ette jäänud maja kahjustused üle vaadanud (2)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi maja välja järgmisel päeval pärast suurt õnnetust.
Selline nägi maja välja järgmisel päeval pärast suurt õnnetust. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeva hilisõhtul Viljandis majja sisse sõitnud BMW kindlustusandja tegeleb endiselt kahjude kokkuarvestamisega, küll aga on nüüdseks teada, milliseid kahjustusi maja sai.

Teisipäeval saatis õnnetusse sattunud BMW kindlustusandja sündmuspaigale oma ehituseksperdi, et tekitatud kahjule mingi esialgne hinnang saada. Üleeile käis kohapeal teinegi spetsialist, kes hindas ahju, korstna ja suitsulõõridega seonduvaid kahjusid. 

Kui palju võib kogukahju rahaline väärtus olla, peaks selguma tuleval nädalal. Hetkel tegeleb ehitusettevõte veel detailse remondikalkulatsiooni koostamisega. «Valdavalt on kahjustused fikseeritud, välisseinas olev ava on kinni kaetud ning toestatud on ka sarikaid kandev seinapalk,» ütles Compensa kindlustuse Eesti filiaali kahjukäsitluse juht Indrek Petter.

Ta loetles olulisemaid kahjustusi: «Katusekonstruksiooni kinnitused on rahuldavas seisukorras. Maja sees olev, tugevalt kahjustatud sisesein, ei ole kandva konstruktsiooni osa. Täielikult on hävinenud üks eluruumide kütmiseks mõeldud ahi».

Petteri sõnul on maja teises korteris kahjustused väikesed ning vajalik on teostada viimistlustöid umbes 10 ruutmeetri ulatuses. Samuti taastati kohaliku korstnapühkija abiga kütmisvõimalused teises korteris.

Postimehe küsimusele, kas see tähendab, et majast saab veel asja, vastas Petter, et sellele küsimusele saavad nad vastata pärast kahju suuruse väljaselgitamist, eeldatavasti uuel nädalal.

Foto: Allikas: Sakala, politsei

Viljandis kihutas esmaspäeva hilisõhtul 22-aastane Helery oma BMW roolis sellise hooga mööda Riia maanteed kesklinna poole, et sööstis järsust kurvist välja, paiskus kõnniteekivilt õhku, riivas parkiva auto katust ja lendas üle paarkümmend meetrit eemal olnud aia ning peatus Köstri tänaval asuva maja elutoas.

Korteris olnud pensionieas mees pääses õnnekombel elu ja tervisega, ehkki auto jäi temast seisma umbes poolteist meetrit eemal. Ka roolis olnud naine ei saanud suuri vigastusi. Miks õnnetus juhtus, ei ole teada, küll aga on teada see, et esialgne narkokiirtest näitas Heleryl kanepi tarvitamise tunnuseid.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles