Viilma: olen väga rõõmus, et president Kaljulaid ei näe kirikul ainult tseremoniaalset rolli (2)

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peapiiskop Urmas Viilma.
Peapiiskop Urmas Viilma. Foto: Sander Ilvest

Eile võttis president Kersti Kaljulaid ​Kadriorus vastu EELK peapiiskopi Urmas Viilma, et saada ülevaade Eesti kirikuelust, kirikute omavahelisest koostööst ning Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) panusest Eesti ühiskonda. 

Peapiiskop Urmas Viilma sõnul oli esmakohtumine äärmiselt meeldiv ja positiivne, teatas EELK pressiesindaja. Arusaama, et president ei tahaks teha koostööd kirikuga või mõne teise ühiskonna grupiga peapiiskopile ei jäänud. 

«Olen väga rõõmus, et president Kaljulaid ei näe kirikul ainult tseremoniaalset rolli, vaid on teadlik ka kiriku igapäevasest panustamisest sotsiaal- ja hoolekandetöösse,» lausus Viilma.

Kaljulaid oli Viilma sõnul kiriku ühiskonnatööst hästi teadlik, tunnustas koguduste ja kiriklike asutuste tööd ja tänas kirikut nii tänavalaste probleemidega tegelemise kui Eestisse saabuvate pagulaste vastuvõtmise eest.

Kaljulaid kinnitas, et kogu rahva presidendina ei unusta ta kindlasti ka Eesti erinevate kirikute ja koguduste panust ühiskonna teenimisse ning võimaluste tekkides tahab ka oma tähelepanu suunata just sinna, kus selle tööga kõige vahetumalt tegeletakse. Üheskoos tõdeti, et kiriku ja riigi koostööks on mitmeid erinevaid võimalusi, mida tuleks kindlasti  edaspidistel kohtumistel arutada.​

​Kohtumise lõpus kinkis peapiiskop presidendile kaks raamatut: artiklitekogumiku «Usk Vabadusse», mis annab üksikasjaliku ülevaate kiriku rollist Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamisel ning üleeile ilmunud värske kogumiku «Kuhu lähed Maarjamaa», mis sisaldab muuhulgas põhjaliku analüüsi sotsioloogilise küsitluse «Elust, usust ja usuelust 2015» tulemustest. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles