Laaneots: riigikaitse tase sõltub ohvitserikorpuse professionaalsusest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja andis täna Eesti Sõjamuuseumis kaitseväe teeneteristi vabadusvõitleja Enn Tartole.
Kaitseväe juhataja andis täna Eesti Sõjamuuseumis kaitseväe teeneteristi vabadusvõitleja Enn Tartole. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots rõhutas täna keskpäeval Eesti Sõjamuuseumis vanemohvitseride auastmetunnuseid ning kaitseväe teenetemärke üle andes, et riigikaitse tase sõltub ohvitserikorpuse professionaalsusest ja pühendumusest.

«Auastmes ülendamine tähendab kohustust teenida riiki ja rahvast veelgi jäägitumalt, kasutada oma seniseid teadmisi ja teenistuskogemusi vanemohvitserile väärikalt – kuid nüüd juba kõrgemal tasandil,» ütles kindralleitnant Laaneots auastmetunnuste üle andmisel, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Teie, kes te vanemohvitseridena moodustate tähtsa osa Eesti ohvitserikorpusest, peate alati meeles pidama, et teie järgi joonduvad nooremohvitserid, allohvitserid ja sõdurid,» sõnas kaitseväe juhataja.

Kaitseväe juhataja kinnitas, et riigikaitse tase igas riigis sõltub eelkõige ohvitserikorpusest, selle professionaalsusest ja pühendumusest oma teenistusele.

Vabariigi president ülendas viis ohvitseri kolonelleitnandi auastmesse ja ühe mereväelase auastmesse kaptenleitnant. Teiste seas sai kolonelleitnandi auastme kaitseväe logistikakeskuse staabiülem Kalev Koidumäe.

Majori auastmesse ülendas president kokku 17 kaitseväelast ja kaitseliitlast, kaptenmajori auastme said kaks mereväeohvitseri. Teiste seas said majori auastme Afganistanis teeninud reservohvitser, kirurg Tiit Meren ning kõrgema sõjakooli tankitõrje õppesuuna ülem ja ajalooliste seiklusromaanide autor Tamur Kusnets.

Lisaks auastmete üleandmisele autasustas kindralleitnant Laaneots kaitseväelasi ja riigiametnikke kaitseväe teenetemärgiga ja kaitseväe teeneteristiga. Kaitseväe teenetemärgi panuse eest kaitseväe arengusse pälvis riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma, kaitseväe teeneteristi riigikaitseliste teenete eest pälvisid Eesti sõjaline esindaja NATO juures kindralmajor Vello Loemaa ja kaitseväe peastaabi eelmine ülem brigaadikindral Neeme Väli.

Kaitseväe teeneteristi said teiste seas kaitseministeeriumi osakonnajuhataja Jonatan Vseviov, kaitseväe peastaabi eelarve- ja rahandusosakonna ülem kolonelleitnant Aivar Vilbre ning vabadusvõitleja Enn Tarto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles